100 χρόνια από την ανέγερση του I. Ν.Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Δ. Τανάγρας-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 100 έτη, από την ανέγερση του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η 100η επέτειος των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα του Δήμου Τανάγρας και συνάμα δε τιμήθηκε με την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πολιούχου της ενορίας όπου την παραμονή της εορτής εσπερας Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στον προαναφερθέντα πανηγυρίζοντα ιερό ναό τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου συμπαραστατούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Εφραίμ Χριστοφοράκη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ασωπίας Θηβών τους Πρεσβυτέρους Κωνσταντίνο Σβετζούρη εφημέριο ιερού Αγίου Δημήτριου Νεοχωρακίου Θηβών, Παναγιώτη Παπαθεοδοσίου εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Νικόλαο Βαβάτσικο και Θεόδωρο Ευταξία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του με πλήρη αναφορά στο θαυμαστό γεγονός της Ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που αποτελεί ο εγκαινισμός του ιερού ναού και αποτελεί με τον καθαγιασμό κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος ιατρείο ψυχών, και λιμάνι που ξεκουράζονται οι ψυχές των πιστών στον τόπο αγιασμού που αποτελεί ο ιερός ναός.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος πρό της απολύσεως απένειμε τιμητικά το οφίκιο του Οικονόμου στον ακούραστο εφημέριο του ιερού ναού π. Παναγιώτη Παπαθεοδοσίου τον οποίο και επαίνεσε για το ποιμαντικό και ακούραστο έργο του που επιτελεί στην ενορία της Καλιθέας.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Παναγιώτης, συγκινημένος,ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για ποιμαντική παρουσία του στην ενορία της Καλιθέας εν όψει της επετείου των εγκαινίων του ιερού ναού και της εορτής του Αγίου Γεωργίου.

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ.Βασίλειος Περγάλιας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλιθέας κ.Γεώργιος Καφούνης και οι πιστοί της ενορίας.

Τους ύμνους επίσης απέδωσαν οι καλικέλαδοι Πρωτοψάλτες κ.Αλέξανδρος Φίλης ιερού ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας κ. Δημήτριος Μελένιος ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ασώπίας Θηβών κ. Ιωάννης Σκρίμπας ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων Θηβών και κ. Στάμος Χαρίσης ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Δημήτριος Πετρογιάννης

romfea.gr

Σχετικά